a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μισέλ Σαπέν σε Ε.Ε.: Συζητήστε για το χρέος με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε στους FT πως τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα. Τι λέει για το χρέος και τις διαπραγματεύσεις

Ο Μισέλ Σαπέν επισήμανε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι έτοιμη προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση είτε για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους είτε για την επέκταση των όρων του προγράμματος διάσωσης.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας απέφυγε να προβλέψει τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι απολύτως δίκαιο και νόμιμο, οι συζητήσεις να διεξαχθούν μεταξύ της Ε.Ε .και της νέας ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «η σταθερότητα της Ευρωζώνης είναι εξαιρετικά σημαντική».

Σε άλλο μήκος κύματος η Γαλλία 

Εν αντιθέσει με τις δηλώσεις του Φιλανδού πρωθυπουργού για «ηχηρό όχι» σε κάθε κίνηση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ που επισήμανε στο Der Spiegel ότι δεν θα προταθεί ελάφρυνση του χρέους ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως «όλα τα πιθανά θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με συζητήσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ».
Παράλληλα, συμπληρώνει ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αλλά ήδη οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά και πρέπει κι εμείς στην ευρωζώνη να δείξουμε αλληλεγγύη».
Ο Μισέλ Σαπέν αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τέλος, σχολιάζοντας τη γραμμή των Φιλανδών αναφέρει: «το μόνο λογικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σεβαστούμε τη δημοκρατία στα άλλα κράτη, και να σεβαστούμε τη δημοκρατία και στο δικό μας το κράτος το ίδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου